Kinderalimentatie

Kinderalimentatie, dit is een vast bedrag dat moet betaald worden aan de kinderen na een scheiding. Het is wel zo, dat die een vast bedrag is, los van de alimentatie zelf. Dus je betaalt elke maand een bedrag aan het kind, indien die jonger is dan 18 jaar. Tot het 18e jaar van een kind, betalen ze deze alimentatie aan de partner. Wanneer het kind 18 is, is het niet zo dat de kinderalimentatie gestopt word. Er kan wel een regeling worden getroffen wanneer het kind zelf aangeeft dat het niet meer nodig is.

Kinderalimentatie word berekend door een advocaat. Dit is een berekening die wordt gemaakt om te beslissen hoeveel kinderalimentatie moet worden betaald. Dit ligt aan het inkomen van de betalende ouder, en natuurlijk de verzorgende ouder. De rechter kan het bedrag alsnog wijzigen indien deze te laag of te hoog is. Wanneer het kind 18 jaar is, kan het zelf een afspraak treffen met de betalende ouder.

Kinderalimentatie word betaald door de ouder die niet voor het kind zorgt. Dit houdt in dat er elke maand een bedrag wordt betaald aan de verzorgende ouder, tot het kind 18 jaar is, dan kan het kind dit bedrag zelf ontvangen. Ook kan kinderalimentatie in termijnen worden betaald, hierover moeten wel afspraken worden gemaakt, dit kan onderling, tussen de ouders zelf.

Wanneer een kind het 18e jaar bereikt, moet het kind zelf een regeling treffen met de ouders. Dit kan gewijzigd worden door studiefinanciering, verzekering etc. Wanneer een kind een vaste baan heeft, en goed voor zichzelf kan zorgen, kan het ook zo zijn dat kinderalimentatie niet nodig is.