Opzegtermijn ontslag

De Wettelijke Opzegtermijn voor Ontslag voor Werkgever en Werknemer

Iedereen met een baan zal bekend zijn met de wettelijke opzegtermijn voor wanneer er een ontslag ingediend dient te worden. De wettelijke opzegtermijn geld zowel voor de werkgever als voor de werknemer en is erg belangrijk in het proces waarbinnen het ontslag plaatsvindt. In dit artikel wordt geprobeerd een duidelijker beeld te schetsen van hoe het precies werkt met de wettelijke opzegtermijn.

Ontslag vanuit de Werknemer

Voor een ontslag bij de werknemer geldt een wettelijke opzegtermijn zoals afgesproken in het contract, ook wel de arbeidsovereenkomst genoemd. Deze kan variëren van één tot drie maanden. U kunt natuurlijk altijd in overeenkomst met uw werkgever kijken wat de mogelijkheden zijn voor het verminderen van de opzegtermijn. Kijk voor meer informatie over de wettelijke opzegtermijn ook eens opwww.ontslagbrief.nl/wettelijke-opzegtermijn-werkgever-werknemer/. Hier vindt u aanvullende informatie over de wat de wettelijke opzegtermijn precies inhoudt en hoe dit proces precies werkt.

Ontslag vanuit de Werkgever

Voor een werkgever geldt een andere wettelijke ontslagtermijn dan voor een werknemer. Op de eerder genoemde websites kunt u een kijkje nemen om een goed beeld te krijgen van hoe dit proces precies werkt en hoe de wettelijke opzegtermijn vanuit de werkgever precies in zijn werk gaat. Wat in ieder geval vaststaat, is dat de wettelijke opzegtermijn vanuit de werkgever afhang van hoe lang een werknemer al bij een bedrijf werkt. Op deze manier kan de wettelijke opzegtermijn variëren van persoon tot persoon